Uit de ervaringen van een presentator in OPLEIDING

Als peuter werd ze misbruikt in een voor haar vertrouwde omgeving binnen de familie. Ze gaat diep, heel diep maar op een mooie en zelf controlerende manier. Het is soms ook stil, heel stil en dan is haar spanning voelbaar. Het vibreert door de kamer en grijpt me weer bij de keel. Langzaam voel ik me misselijk worden, haar emoties afgewisseld met stiltes grijpen aan. De echtheid, de puurheid is gewoonweg voelbaar. En hoe langer ik naar haar kijk en luister, haar angsten zie en merk hoe emoties zich ombuigen naar gevoelens, hoe sterker ik haar vind.

De trainer begeleidt haar door haar verhaal heen. En weer is duidelijk hoe deze beschadigingen littekens worden, die je vroeg of laat in je leven uit het veld slaan. En dat geldt ook voor de twee voorgaande deelnemers; de emoties zijn zichtbaar maar wanneer de trainer toewerkt naar een specifiek punt, gaan gevoelens een brug slaan naar de andere aanwezigen. De confrontatie leert mij mijn eigen geraaktheid te onderzoeken en uit te bouwen naar leermomenten: hoe ik vanuit mijn geraaktheid met mijn gevoel verbinding kan maken met de ander. Een belangrijk element dat ik me eigen zal moeten maken om de ervaringsdeskundige te kunnen begeleiden en als presentator mijn bijdrage te kunnen leveren tijdens workshops.

Dat mishandeling op verschillende niveaus kan plaatsvinden en ook een eenmalige beschadiging tot in het diepst van je vezels kan gaan zitten, blijkt uit wat ik meemaak tijdens de life story van een ervaringsdeskundige in opleiding.

Aan het eind van de dag verlaat ik het pand met een gevoel van warmte en binding met NO KIDDING; en grote dankbaarheid naar de ervaringsdeskundigen. Hier ligt een groot deel van mijn passie. Dit wordt mijn bijdrage als ambassadeur en held!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *