“Waarom stelde niemand mij gewoon de vraag: ‘Luuk, is er iets?’”

Niemand stelde hem deze vraag terwijl Luuk toch als kind tussen volwassenen opgroeide. Zijn zwijgen werd nooit doorbroken net als bij zoveel andere ervaringsdeskundigen. Een simpele constatering, maar deze tegelijkertijd heftige boodschap leidde tot een pamflet. Het is een oproep aan minister De Jonge om kennis te nemen van de NO KIDDING preventieve visie en methode.

Geschreven in de hoop zo deuren te openen die te lang gesloten blijven; zo een opening te bieden aan opvoeders, die niet weten dat steun dichtbij is. Denk als opvoeder niet dat je zwak bent als je hulp vraagt; blijf niet in je isolement voort modderen wat maakt dat kinderen de rekening betalen!

Hoe anders was de sfeer tijdens de Meet & Greet zaterdagmiddag 9 februari. Deelnemers – gasten en ambassadeurs – werden geraakt in hun gevoel wat zorgde voor verdieping en verbinding. Misschien heftig, maar als mens kun je dan niet meer heen om wat uitgesproken moet worden. Helaas zijn we als mens in onze huidige maatschappij ver verwijderd geraakt van onze innerlijke, universele kern: ons gevoel dat we tot uitdrukking zouden willen brengen.

Afgelopen zaterdag hebben de deelnemers van onze Meet en Greet kennis gemaakt met onze passie om met elkaar deze uitdaging aan te gaan. Wat een fantastische sfeer! Velen hebben zich ingeschreven voor onze interne opleiding om samen een stem te zijn voor de kinderen; om ze hun geboorterecht op liefde, leiding en geborgenheid te borgen.

Luuk las zijn pamflet voor en de aanwezigen hebben het ondertekend.

Het pamflet kan nu ook online gelezen en ondertekend worden. Bij voldoende handtekeningen willen wij het pamflet aanbieden in Den Haag.

https://www.petities24.com/no_kidding_pamflet_aan_minister_vws_voor_preventie_kindermishandeling

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *