Nieuws

2018-02-2012:00 PM

 

 

No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg 

  • Maatschappelijke partners
  • Column Melissa
  • Meet & Greet 10 februari 2018
  • Agenda
 

 


 

Maatschappelijke partners

 

Donatie New Nexus FGD Als deze foto gebruikt wordt voor social media, willen jullie dit melden aan Eric de Jong van New Nexus.jpg
 

 

Om duurzaam te kunnen investeren in ontwikkeling,
communicatie, werving, interne opleidingen en externe
workshops zijn maatschappelijke partners onmisbaar.
Bedrijf New Nexus te Tynaarlo bracht een mooi
bedrag binnen. Bedankt!
Frank Huiting, NO KIDDING ambassadeur,
jouw bemiddeling bracht dit tot stand!

 


 Column Melissa

Ervaringsdeskundigen delen hun verhaal, tonen hun veerkracht en inspireren.

Ik ben een overleefster

Ik ben een overleefster, een overleefster van jarenlang seksueel geweld, een overleefster van jarenlang verbaal geweld. Jaren vol met angsten, vol met verdriet en pijn. Het niet snappen, denken dat het normaal is. En hoewel het inmiddels al een aantal jaar geleden is, kan ik het me nog herinneren alsof het net gebeurd is. De intense angst, het verdriet dat met niemand gedeeld kon worden, de pijn die dwars door alles heenging… Lees meer

  


 

 NO KIDDING in de regio! Ben je erbij?

 

 Zaandam

 ma 19 feb
 12.30-14.30

 Workshop Sociaal wijkteam

 Barneveld 

 di 20 feb
 11.30-13.30

 Projectgroep Communicatie

 Barneveld 

 20 feb
 14.00-15.00

 Projectgroep fondsenwerving

 Barneveld

 di 20 feb
 15.30-17.00

 Werkgroep gemeente Barneveld met onderwijs

 Barneveld

 wo 21 feb
 14.30-17.00

 Bestuursvergadering + RvA

 Utrecht

 wo 07 maart 
 12.45-14.00 

 Infomarkt Experience Your Future Day

 Rotterdam 

 do 08 maart 
 10.15-15.00

 3 workshops Thomas More Hogeschool

 Barneveld 

 za 10 maart
 11.00-17.00

 HOME Interne opleiding 2018.01 basisblokken 1+2

 Barneveld 

 do 15 maart 
 11.00-12.00

 Projectgroep M&G evaluatie

 Utrecht

 ma 19 maart
 09.30-12.00

 Themadag LVAK, Vechtscheiding

 Barneveld

 di 20 maart
 12.30-13.30

 Lunchbijeenkomst Woningstichting Barneveld


Voor meer data of wil je een workshop bijwonen klik hier

 


  collage-2018-02-13.jpg 


 

logo-youbedo-590-x-390.jpg

 

YouBeDo.com is een online boekenwinkel waarbij
10% van het aankoopbedrag naar een goed doel
gaat dat u zelf kunt kiezen. Zonder dat het u iets
extra's kost! YouBeDo verkoopt dezelfde boeken
(4 miljoen) titels voor dezelfde prijzen en onder
dezelfde voorwaarden als andere boekaanbieders.

 

 

 

 

NO KIDDING, Stopt kindermishandeling! - Koolhovenstraat 2 - 3772 MT - Barneveld 

 


2018-02-1310:00 AM

Ik ben een overleefster

Ik ben een overleefster, een overleefster van jarenlang seksueel geweld, een overleefster van jarenlang verbaal geweld. Jaren vol met angsten, vol met verdriet en pijn. Het niet snappen, denken dat het normaal is. En hoewel het inmiddels al een aantal jaar geleden is, kan ik het me nog herinneren alsof het net gebeurd is. De intense angst, het verdriet dat met niemand gedeeld kon worden, de pijn die dwars door alles heenging… Het is er nog dagelijks, bij bijna alles wat ik doe. Als ik naar het toilet ga in een openbare ruimte, dan haal ik opgelucht adem op het moment dat ik de deur op slot gedraaid heb. Als ik met de trein naar mijn ouders reis, dan slaat mijn hart vijftig slagen harder als de trein op een bepaald station stopt. Bang, doodsbang ben ik dan dat hij in zal stappen, of dat zijn vrouw instapt. De kans is klein, heel klein, dat weet ik, maar toch ben ik iedere keer weer bang, zie ik ertegenop en wil ik het vermijden. Ik heb een poosje omgereisd, alles om maar niet langs dat station te hoeven, maar op een dag besloot ik dat het genoeg was. Hij, de man van de oudste zus van mijn moeder, had lang genoeg alles bepaald in mijn leven.

Ik was zijn bezit en wat hij deed, op feestjes in grote zalen, met toiletruimtes die op slot konden, dat was ons geheimpje. Ik mocht het niet verder vertellen, want anders… En ik, ik geloofde hem, jong en onschuldig als ik was. Ik was een meisje van nog geen tien jaar oud en ik was al zijn bezit. Feestjes werden een marteling en ik had al dagen van tevoren buikpijn. Tot ik ontdekte dat ik ook de macht kon hebben, tot ik ontdekte wat hij niet mooi vond, lelijk vond. Ik ontwikkelde een eetstoornis, want daar had ik controle over. Mijn lichaam deed wat ik wilde: eindeloos gewicht blijven verliezen. Hij vond me niet meer mooi. Er was niets meer om vast te pakken. Voor even, voor heel even, was ik verlost. Van hem, van zijn handen, van zijn daden. Ik bleef afvallen en werd opgenomen op een gesloten afdeling. Ik kreeg sondevoeding en weer werd de controle van mij afgenomen. Ik wist niet beter en de eerste dagen kon ik niet meer vechten. Volledig overgeleverd aan de verpleegkundigen van de afdeling. Volledig op een manier die meer omvat dan enkel de gedwongen sondevoedingen zes tot zeven keer op een dag. Ook daar kwam ik terecht in een web van geheimen, dingen stilhouden en overschreden grenzen. Een plek waar ik beter zou moeten worden, zou moeten kunnen herstellen, veiligheid ervaren… Het werd een hel, een plek waar ik mijn ergste vijand nog niet naartoe zou durven sturen. Het seksueel misbruik ging door, daar waar het stopte bij de man van de oudste zus van mijn moeder, begon het binnen de muren van de gesloten afdeling. Vechten had geen zin, praten ook niet. Zwijgend onderging ik, alles wat deze twee mannen van mij wilden, met mij wilden. Ik wist niet beter. Na drie opnames van in totaal anderhalf jaar bij elkaar, stopte het. Niet omdat zij stopten, maar omdat ik wegging.

Ruim twee jaar ouder, maar zo veel meer beschadigd. Kapotgemaakt, de grond in gestampt. Ik had geleerd dat wat ik wilde er niets toedeed, ik had geleerd dat mijn mening niet belangrijk was. Ik had geleerd dat ik me het beste kon voegen naar wat de omgeving van mij wilde en bij iedereen was ik iemand anders. Ik werd een kameleon en ik werd meesteres in anderen pleasen. Voor iedere situatie, voor ieder persoon, voor iedere plek, had ik een ander masker, een ander kostuum. Ik verloor mezelf, maar wat nog het allermeeste pijn doet, nu in 2018, was dat ik mijn vermogen om voor mezelf te zorgen verloor. Ik kon enkel nog zorgen dat de ander het naar zijn of haar zin had. Ik was niet belangrijk. Mijn lichaam was slechts een ding. Het stond in dienst van anderen. Ik werd een voorwerp, een object, iets wat je zo bij het grofvuil kon zetten als je er klaar mee was of het zat was. Ik werd een ding en tot op de dag van vandaag heb ik moeite met mezelf en mijn lichaam te zien als iets
wat aandacht en liefde verdient. Nog altijd kan ik mijn lichaam maar met moeite warmte en voeding gunnen, gewoon omdat anderen mijn lichaam dat niet gunden. Het was een ding, een voorwerp. Ik werd een lijdend voorwerp. In alle betekenissen van het woord.

Er was een plek, gedurende al die jaren, die veilig was voor mij. Een gebouw, met mensen die mij zagen, mij als persoon en niet als object. Het was mijn middelbare school, de plek waar ik mijn held(in) heb leren kennen. Mijn held(in) die ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar ben dat zij er was – en nog is. Ze was mijn held(in), zonder dit te weten. Ik kon bij haar terecht als ik weer eens een paniekaanval had op school, als ik bang was om naar huis te gaan, als het eten niet lukte, dan was zij er. Een weekje Austerlitz en gewoon bizar toeval hebben ertoe geleid dat zij in mijn leven kwam. Zittend op een van de bedden van de docenten, tussen alle kledingstukken en tassen die er op de grond lagen, hield zij mij vast terwijl ik niets anders kon dan huilen. Ik was zo intens bang en verdrietig, maar praten kon ik niet. Nog niet. En toch was zij er, ik hoefde niets te zeggen, ik hoefde enkel maar te onthouden dat ik altijd kon komen praten. Zij zou er dan zijn. Het begin van een bijzondere band. Nog altijd contact, op kraambezoek geweest en aanwezig mogen zijn op de dag dat zij en haar vriend samen in het huwelijksbootje stapten.

Ik ben een overleefster, een overleefster van allerlei vormen van geweld. Een overleefster van een eetstoornis en terwijl ik dit schrijf, prikken de tranen in mijn ogen. Denk ik aan alle mooie mensen die net als ik, niet van zichzelf kunnen houden, om wat voor reden dan ook. Maar vandaag, vandaag denk ik even extra aan iemand in het bijzonder. Ik denk aan jou, E., zo hard gestreden, niet gehaald. Want ook dat is een gevolg van alles wat er vroeger gebeurde, ik heb prachtige mensen ontmoet op die meest nare plekken. Ik heb van velen helaas al – veel te vroeg – afscheid moeten nemen. En toch. Toch ben ik dankbaar. Ik ben dankbaar voor het feit dat jij er was, Mirjam, zonder oordeel, zonder verwachting. Ik ben dankbaar voor alle mooie mensen die er in mijn leven gekomen zijn. Ik ben dankbaar dat ik dit nu mag schrijven. Ik ben dankbaar dat ik het overleefd heb.
Ik ben een overleefster.

 


2018-02-0810:30 AM

Er zijn rond 35.000 echtscheidingen per jaar; 1 op 3 scheidingen wordt eenzijdig door een van de partners afgedwongen. In 2doc TV uitzending op 5 februari jl. mooi geportretteerd hoe de ouders al langer kilte tussen elkaar accepteren. Hopen dat ze er samen wel weer bovenop komen of uit angst voor verlies teveel gaan accepteren van de ander. Anders gezegd: zwijgen en eigen gevoelens gaan inslikken! 

Met als gevolg dat gevoelens onverwerkt blijven en als een boemerang keihard bij zichzelf terugkomen met zeer ernstige gevolgen - verkeerd voorbeeldgedrag - voor de betrokken kinderen, op jaarbasis rond 60.000 kinderen. Deze kinderen wordt het delen van gevoelens met elkaar niet of onvoldoende geleerd, met op hun beurt weer kans op zwijgen, dus een minder positieve basis voor hun als opvoeders later. 

Dat nu wordt door NO KIDDING genoemd het doorgeven van een 'estafettestokje' van generatie op generatie. Vandaar onze voortdurende oproep aan omstanders om de gevolgen van dit doorgeven een halt toe te roepen door zelf positief voorbeeldgedrag te geven. En als meerdere omstanders kleine gebaren maken dan werken deze, opgeteld, toe naar het op een kier houden van de deur naar openheid. Voorkomt een te groot isolement.


2018-01-3010:00 AM

  

No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg

  

       


  • Tot hier en niet verder! Mee eens? 
    Kom naar de Meet & Greet, zaterdag 10 februari 2018
  • Wat hebben we bereikt in 2017?                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Onze Agenda

 

 

Tot hier en niet verder! Mee eens?

 20160805 estafettestokje.jpg

 Wat is er mooier dan in 2018 te beginnen met iets waardevols?

Sluit je aan bij NO KIDDING om een stem te worden voor kinderen die te vaak ‘onzichtbaar’ blijven. Ons doel is kindermishandeling te voorkomen. In jouw tempo, in je eigen regio, met kleine stappen kun jij ervoor zorgen dat het estafettestokje van kindermishandeling niet wordt doorgegeven. Wil jij dat ook?

Kom dan naar onze Meet & Greet op zaterdagmiddag 10 februari a.s. voor een nadere kennis­making. Laat je inspireren door onze helden, die zijn opgeleid tot ambassadeur, presentator of ervaringsdeskundige op het podium.
Er is genoeg wat je kunt doen. Zij vertellen je er graag meer over.

Bijvoorbeeld over:

Ø  onze presentaties/workshops door het land;
Ø  onze gratis interne opleiding;
Ø  onze verschillende werkgroepen (o.a. communicatie,  junior-ambassadeur­schap, samenwerking met gemeenten, werven van maatschappelijke partners).

NO KIDDING biedt je de ruimte om je persoonlijke motivatie stap voor stap vorm te geven binnen de kaders van onze maatschappelijke beweging. Voor iedereen hebben wij plek!

Wij zouden het heel fijn vinden je op 10 februari te mogen begroeten.

Voor automobilisten is Barneveld gemakkelijk te bereiken, vlakbij Amersfoort aan de A30.
Reizigers met het openbaar vervoer halen wij op bij station Barneveld Centrum.

Meld je direct aan via secretariaat@nokidding.nl  en ontvang het definitieve programma.

Ruim 3000 deelnemers gingen je al voor. 

 


WAT HEBBEN WE IN 2017 BEREIKT?

jaaroverzicht.jpg


00900HELPONS!

Ik doneer anoniem € 1,30 aan NO KIDDING via mijn telefoon

Stap 1 Bel 0900 - HELPONS (0900-4357667).
Wacht op de welkomboodschap
Stap 2 Toets na de pieptoon de volgende code in 391
Stap 3 Sluit uw donatie af door te drukken op #

Nadat stap 3 is uitgevoerd wordt de verbinding automatisch verbroken. U heeft € 1,30 gedoneerd. Bovenstaande code is het lidnummer waarmee wij weten dat u €1,30 via uw telefoon gedoneerd heeft aan NO KIDDING.

NO KIDDING zal automatisch op de hoogte worden gebracht van uw telefonische donatie. Alvast bedankt voor uw donatie.

(U bent € 1,30 kwijt en indien u belt via uw mobiele telefoon gelden er toeslagkosten) 


NO KIDDING en de social media!

Gebruik je eigen netwerk om de boodschap van NO KIDDING verder te verspreiden of praat mee!

Deel je mening, kennis en ervaringen met ons op Twitter en Facebook.

        facebook-logo-square.png naamloos.png


Vriendenloterij

Bij de VriendenLoterij heeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk goed doel u meespeelt. Als u voor NO KIDDING kiest gaat de helft van uw lot direct naar 

NO KIDDING!
Dus koop uw lot(en) en steun ons!

Vriendenloterij.png


YouBeDo.com is een online boekenwinkel waarbij 10% van het aankoopbedrag naar een goed doel gaat dat u zelf kunt kiezen. Zonder dat het u iets extra's kost! YouBeDo verkoopt dezelfde boeken (4 miljoen titels) voor dezelfde prijzen en onder dezelfde voorwaarden als andere boekaanbieders.

Youbedo.png


 Via 4MORGEN kun je ook een gratis donatie genereren voor NO KIDDING, elke keer als je een online aankoop doet. Voorbeelden van shops zijn Zalando, Otto, Bruna, the Body Shop, We en reisorganisaties. Dus zoek je favoriete shop, meld je aan, ontvang een gratis donatie en kies NO KIDDING!

4morgen logo.png


2017-12-1911:00 AM

Nederlanders zet je luiken open! 

Mishandeling, verwaarlozing, MeToo, Weinstein, Gosschalk, misbruik in de sport. Onthutsende cijfers......niet meer wegkijken.....meldplicht....discussies in de media. Helaas is verontwaardiging vandaag, morgen snel vergeten, omdat we niet weten hoe – in een vroeg stadium - te handelen. 

Ja, dat slachtoffers kwetsbaar zijn en daders straf verdienen daarover zijn we het snel eens. Maar we weten niet dat het slechts om het topje van de ijsberg gaat. Het gros van kinderen in nood - drie per schoolklas - is onder ons. Maar uit angst, schuld en schaamte veelal onzichtbaar. Check het te verwaarlozen aantal meldingen uit het basisonderwijs! De hamvraag is: hoe maken we het in een vroeg stadium zichtbaar en bespreekbaar? 

Een preventieve en effectieve aanpak vraagt om anders denken en doen. Met als uitgangspunt dat elk kind in Nederland 's avonds warm wordt toegedekt en gerust kan gaan slapen. En als het bang is - voor de eigen ouder(s) - niet ook nog eens het gevoel heeft dat niemand om ze geeft. Anders gezegd: in wat voor samenleving willen wij, als volwassenen, dat onze (klein)kinderen opgroeien en leven?  

Een groot epidemiologisch onderzoek in de jaren negentig toont de samenhang aan tussen traumatische ervaringen als kind en gezondheid en sociale problemen als volwassene. Centraal thema: chronische stress. De directe remedie? Eén stabiele volwassenen in de omgeving van het kind als onontbeerlijk steun. De NO KIDDING held!  

We beloven Nederland dat de NO KIDDING preventieve  methode 'kleine stappen, grote winst' op de lange termijn geweld rond en angst bij kinderen zal verminderen. Zoals een vader zei, die niet gehoord werd door de commissie De Vries: ' de mensen om een kind heen kunnen vroegtijdig signaleren'. We weten uit de praktijk dat dit heldengedrag eenvoudig te leren is, mits we bewustwording en het bundelen van krachten als voorwaarden zien. En we bij onszelf beginnen. 

Dus laten we de handen ineen slaan. Vroedvrouwen, consultatiebureaus, kinderdagverblijven, huisartsenpraktijken, peuterspeelzalen, basisscholen en sportverenigingen etc. Juist hier ligt de winst! 

Kom naar onze Meet & Greet zaterdagmiddag 10 februari 2018 en overtuig jezelf.

 

NO KIDDING Stopt kindermishandeling!
Word een held, maak een held!
www.nokidding.nl

 


Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In