Nieuws


2017-11-3010:00 AM

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling. 

Onze preventieve methode heeft via presentaties en workshops 350 wethouders, bestuurders, professionals, artsen, leraren etc. bereikt, live.

Met dank aan alle ervaringsdeskundigen, die door middel van een kijkje achter de voordeur, kinderen (en opvoeders) in nood een stem gaven; daarmee in professionals en bij beroepsgroepen een gevoel van medeleven wakker makend. Vanuit dat gevoel wordt het werkbaar voor omstanders om een kind dat veelal onzichtbaar blijft, toch te laten merken dat het gezien wordt en ertoe doet; en dat in een vroeg stadium. 

Uit de vele enthousiaste quotes van deelnemers werd opnieuw duidelijk dat alleen maar de combinatie van 'weten' en 'voelen' kan leiden tot - laagdrempelig - zelf handelen.

Wetenschappers zeggen het ook: er is maar één stabiele volwassene nodig in de omgeving van het kind om het verschil te maken. 

Nieuwsgierig naar hoe dat kan? Maak kennis met onze organisatie en onze unieke werkwijze. Bel 0342-492808 of mail naar secretariaat@nokidding.nl 

20171123 professionals Barneveld (bewerkte versie).jpg


2017-11-1411:00 AM

Bedankt Griet!

De boeken van Griet op de Beeck heb ik allemaal gelezen. Ik heb ze verslonden. In de boeken herkende ik iets waarop ik de vinger niet kon leggen. Sommige scenes hadden zich op een soortgelijke manier ook in mijn leven afgespeeld. Dat was duidelijk, maar ik herkende meer. Ik herkende het gevoel dat tussen de regels te lezen was. Toen ik haar in het theater bezocht en ik op de eerst rij gebiologeerd naar haar zat te luisteren en te kijken voelde ik het. Herkenning! 

Toen Griet op de Beeck bij De Wereld Draait Door haar nieuwe boek presenteerde wist ik het zeker. Ik had het al gemerkt. Griet heeft ook een verleden met kindermishandeling. Haar nieuwste boek is een eerste in een serie van drie en heeft als thema kindermishandeling. Het boek heet: Het beste dat we hebben. Ruim van tevoren was haar aanwezigheid in het programma aangekondigd. Ik had een herinnering in mijn televisie gezet en voor de zekerheid had ik het ook opgenomen. Toen het programma begon zat ik natuurlijk voor de televisie. Haar verhaal kwam hard binnen. Ik vond het prachtig hoe ze haar verhaal vertelde. Ze stelde zich kwetsbaar op, was eerlijk, liet haar gevoelens zien en vertelde haar verhaal. Ze liet een exemplaar van het boek Trauma en Herstel zien. Ik heb er ook een en ik denk dat mijn exemplaar net zo stuk gelezen is als dat van haar. Na haar optreden hadden veel mensen een mening. Velen waren positief, maar er waren ook mensen die negatief waren. Ze werd veel geprezen om haar moed, kracht en openheid; ‘Zo goed dat ze zo kwetsbaar durfde te zijn’. Er waren ook mensen die andere boodschappen op haar facebookpagina achterlieten. “Ze heeft gelogen en het is niet waar.” “Ze heeft het verzonnen.” Of haar therapeut heeft haar dit aangepraat.”  

Dit alles deed mij denken aan de eerste keer dat ik zo moedig was om mijn verhaal aan mijn schoonfamilie te vertellen. We waren een lang weekend met zijn allen naar Duitsland. Mijn gezin, mijn schoonouders, mijn schoonzus en haar vrouw en mijn zwager en zijn vrouw P. en hun kinderen hadden een aantal bungalows gehuurd op een mooi park. Het was mooi weer en de omgeving was prachtig. Er was een stadje met in het centrum op een berg een idyllisch kasteel met een binnenplaats met geweldige tamme kastanjebomen. Op een middag na de lunch zaten we bij elkaar te bespreken wat wij de rest van die dag gingen doen. We zaten wat te keuvelen. Ik vertelde dat ik het best wel getroffen had met mijn schoonouders. Mijn relatie met hun vond ik goed. Ik vond het mooi om te zien dat mijn kinderen zo dol op ze waren. Heel anders dan de relatie met mijn moeder. Mijn schoonmoeder zei; ‘Het blijft je moeder. Je moet wel van haar houden en lief voor haar zijn.’ Toen heb ik in enkelen minuten voor het eerst verteld wat mijn moeder allemaal gedaan had en hoe verschrikkelijk mijn jeugd was geweest. Ik kon niet van haar houden!       

Ik vertelde ze over het slaan, het totale gebrek aan liefde, de ruzies, de onveiligheid, de angst, over de eenzaamheid, de geheimen, het gevoel van niet goed genoeg zijn, het altijd bang zijn, overal alleen voor staan en vooral de eenzaamheid en dat ik nog dagelijks last had van de gevolgen. Het werd stil. Mijn familieleden keken elkaar wat ongemakkelijk aan en ontweken mijn blik. Toen zei iemand; ‘Goh, jij hebt het ook niet makkelijk gehad.’ En in een adem er achteraan; ‘Het is mooi weer zullen we gaan wandelen?’ Ik ben opgestaan en ben naar mijn eigen huisje gegaan. Er is nooit meer over gesproken. Hoewel dit jaren geleden gebeurd is, verbaas ik mij nog steeds over de reactie van mijn familie om niet over dit onderwerp met mij te praten. 

Op een of andere reden praten mensen niet over dit onderwerp. Het is taboe. Zelfs met een familielid waarmee je toch een bepaalde intimiteit hebt, lukt het niet om over dit onderwerp te praten. Daarom is het zo belangrijk dat er over dit onderwerp gesproken wordt. Daarom is het goed dat Griet in DWDD erover gesproken heeft. Dit taboe moet doorbroken worden. Ondertussen ben ik halverwege het nieuwe boek van Griet, denkend aan oude en nieuwe manieren om mijn verhaal, ons verhaal te blijven vertellen. Ik dank de moedige mensen die het doen en hoop dat ze blijven doorgaan om net als ik dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te blijven brengen. Het is zo hard nodig!

 


2017-11-0910:00 AM

 

  No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg


#MeToo in de media

Begrijpelijke ophef in de media over alle onthullingen; gooi alle cijfers over misbruik maar overboord. Gelukkig neemt bespreekbaarheid van dit onderwerp toe. Maar nu de volgende stap: hoe leidt alle aandacht tot het boven water brengen van de maatschappelijke context, waarin dit gebeurt? En waar zijn wij zelf? Vanuit ervaringsdeskundigheid leert NO KIDDING iedereen tijdig, welke effectieve stappen het verschil maken!

Dus maak kennis met onze preventieve werkwijze in de week tegen kindermishandeling

Maandag 20 november 2017 Groningen, presentatie bij gemeente Groningen als aftrap week tegen kindermishandeling.

Dinsdag 21 november 2017 Rotterdam, presentatie en workshops gemeente Rotterdam / congres voor medische beroepsgroepen.

Woensdag 22 november 2017 Nijkerk workshop gemeente Nijkerk voor professionals.

Donderdag 23 november 2017 Enschede, Jarabee workshop voor professionals.

Donderdag 23 november 2017 Grathem, presentatie gemeente Venlo voor bestuurders.

Donderdag 23 november 2017 Beneden-Leeuwen, workshop gemeente Nijmegen voor het hele werkveld.

Donderdag 23 november 2017 Barneveld, workshop gemeente Barneveld voor het hele werkveld.

Voor details zie www.nokidding.nl/ agenda. 


2017-10-188:00 AM

damloop 2017.jpg

 damloop 2017I.jpg

 


Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In