Nieuws

2017-07-2210:00 AM

Een NO KIDDING ambassadeur / ervaringsdeskundige spreekt zich uit in Trouw.

NO KIDDING is beschikbaar om de inhoud in een breder maatschappelijk kader te plaatsen.

Artikel in TROUW: een-paradijs-voor-pedofielen


2017-07-069:30 AM

20170209 leaflet damloop no kidding 2017.jpg

 

 


2017-07-0612:00 PM

De afgelopen maanden hebben Veerle Hol en Tess Nijssen van de Hogeschool Fontys Pedagogiek in Eindhoven onderzoek gedaan naar de effectiviteit van onze interactieve workshops. Met andere woorden: wat is het blijvende effect?

Dat laatste zullen wij verder bestuderen. Maar wat wij nu al kunnen concluderen is het doorslaggevend belang van onze ervaringsdeskundigen die live hun verhaal delen. Dit lijdt tot effectieve leermomenten bij deelnemers en heeft een blijvend effect op de manier waarop omstanders zelf "heldengedrag" naar kinderen vertonen.

Wij wensen Veerle en Tess veel succes met de voortzetting van hun studie. En kijken met veel voldoening terug op hun stageperiode en op de fijne samenwerking.

 

20170629 einde stage veerle en tess.jpg

 


2017-06-2911:00 AM

20170621 gemeente Barneveld wethouder van Dalen.jpg

    Tijdens die bijeenkomst op 21 juni jl. tekent wethouder Van Daalen 
het convenant aanpak kindermishandeling Barneveld.


2017-06-158:00 AM

Nieuwsgierig waarom onlangs rond 800 studenten en 400 professionals aan onze interactieve workshops hebben deelgenomen of wil je weten hoe een NO KIDDINGHELD eruit ziet? 

Kom persoonlijk kennismaken tijdens onze Meet & Greet zaterdagmiddag 9 september a.s. Je kunt je dan ook inschrijven voor de interne opleiding (gratis) tot ambassadeur. 

“Onzichtbaarheid” is het grootste probleem om kindermishandeling te voorkomen. Loyaliteit en angst zorgen ervoor dat de kinderen zelf er niet over praten. Wie goed kijkt, vangt versnipperde signalen en gedrag op maar als dat al opvalt, gaat de actie van volwassenen vaak gepaard met schroom en het gevoel van “dat kan toch niet waar zijn!”. Meestal worden deze kinderen ontweken, vallen ze niet op of zijn door hun gedrag juist moeilijk benaderbaar; ze vereenzamen. Met alle gevolgen van dien voor hun latere leven. 

De overheid, het onderwijs, zorg en welzijn hebben hun programma’s en protocollen. Op televisie zijn er de spotjes van “het houdt niet op…”. Maar wie leert jou omgaan met jouw eigen ‘kramp’, jouw eigen gevoel van “wat moet of kan ik doen”? Als je ermee geconfronteerd wordt, wie leert je dan effectief stappen te zetten voor en naar deze kinderen? 

Dat nu is het werkterrein van NO KIDDING!
Wij leren je te vertrouwen op je eigen onderbuikgevoel. Wij leren je medestanders zoeken en aan­spreken. Onze passie? Als maatschappelijke beweging zoveel mogelijk mensen rondom deze kinderen mobiliseren om de barrière van het zwijgen en wegkijken te doorbreken. 

Tijdens een gratis opleiding leren we je in 2 dagdelen hoe jij als NO KIDDING ambassadeur op jouw eigen manier de boodschap van NO KIDDING kunt uitdragen in jouw eigen omgeving. Na afloop krijg je een certificaat. Daarna is er de mogelijkheid voor een vervolgopleiding. Onze opleiding is geschikt voor iedereen! 

Jij kunt op jouw eigen wijze deel worden van onze maatschappelijke beweging! Met elkaar stap voor stap het taboe doorbreken. Dat kan, want onze methode werkt preventief als enige in Nederland. Tijdens onze Meet & Greet op zaterdag 9 september a.s. vertellen we je alles over onze werkwijze en jouw mogelijkheden om een NO KIDDING HELD te worden. 

Van deelnemers aan onze opleidingen en studenten die deelnemen aan onze workshops krijgen wij een waardering van gemiddeld een 8,8. Zij nadrukken de praktische toepasbaarheid van onze methode. 


Credits

Copyright © 2017 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In