Wat kun jij doen? 


Geef een spreekbeurt of maak een verslag!

NO KIDDING wil kindermishandeling bespreekbaar en op gevoelsniveau begrijpelijk maken. Dit is de eerste stap voordat je hier anders mee om kunt gaan. De makkelijkste manier om hier als scholier aan mee te werken is door een project, spreekbeurt of presentatie over kindermishandeling en
NO KIDDING te houden! Daarmee help jij om een stem te geven aan het mishandelde kind.


Introduceer het NO KIDDING scholenproject!

Het NO KIDDING scholenproject bestaat uit meerdere onderdelen.
Het eerste onderdeel is de NO KIDDING voorlichting voor leraren en ouders. Hierin zullen zij leren wat ze tegen kindermishandeling kunnen doen en hoe ze om kunnen gaan met hun eigen emoties en gevoelens.

Het tweede deel is gericht op jullie, de NO KIDDING dag. Hierin zullen we ingaan op kindermishandeling en wat jullie voor jullie medeleerlingen en leeftijdsgenoten kunnen doen. In het voortraject van de NO KIDDING dag zullen we samen met jullie en de schoolleiding een programma ontwikkelen dat past bij jullie school en bij wat jullie willen.

"Ik vond de manier van presenteren van NO KIDDING erg indrukwekkend. Op school zien we door de jaren heen zo veel presentaties en alles begint op elkaar te lijken. Het is op een school moeilijk om echt tot iemand door te dringen, omdat de leerlingen eigenlijk het liefst allemaal naar huis willen. Sympathie is er wel, maar zodra de bel gaat is dat alweer over. 
Ik denk dat de manier van presenteren van NO KIDDING wel degelijk meer indruk maakt. Normaal zien we een kort filmpje en daarna dia’s vol feiten. 
NO KIDDING pakt dit anders aan: door ervaringsdeskundigen te laten spreken, een indrukwekkend filmpje te laten zien en vooral door het publiek bij het verhaal te betrekken. Wanneer de leerlingen moeten spreken, staan ze er pas echt bij stil. Dit kunnen maar weinig presentaties bereiken."

(Marie, leerling V.O. na het bijwonen van een NO KIDDING event)

De directie van jouw school kan een vrijblijvende aanvraag voor het scholenproject doen via info@nokidding.nl

Misschien is jullie school al bezig met een project rondom kindermishandeling en kunnen wij er met het 
NO KIDDING project mooi bij aansluiten!

Zet een eigen actie op voor NO KIDDING!

Ook jij kan helpen met het voorkomen van kindermishandeling. 
Steun het werk van NO KIDDING en organiseer een leuke actie op jouw school!

Samen met jouw klas, vrienden of vriendinnen kunnen jullie bijvoorbeeld ansichtkaarten verkopen, een fair of rommelmarkt organiseren, een toneelvoorstelling opvoeren of een sponsorloop organiseren.

Wij staan voor jullie klaar om daar waar mogelijk te helpen met de ontwikkeling van jullie actie, ook hebben wij voor jullie promotiemateriaal om jullie actie te ondersteunen. 

Wanneer jullie een actie willen organiseren, overleg het dan wel eerst even met jullie decaan, docent of mentor. 

 

 

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In