Kinderlokkers

Een kinderlokker is iemand die kinderen bij zich probeert te lokken. Nadat hij jou bij zich heeft gelokt laat hij bijvoorbeeld zijn geslachtsdeel zien of probeert hij je aan te raken of seksuele handelingen bij jou te plegen. 

Wanneer je een kinderlokker tegenkomt is het belangrijk dat je niet op hem reageert, maar wegrent en het je ouders vertelt!!  Op de website Hoe maak je je kinderen weerbaar tegen kinderlokkers? vind je veel informatie en tips, lees het maar eens door samen met je ouders. 


Pesten

Pesten is niet leuk, het doet pijn en zorgt ervoor dat je je erg eenzaam voelt. Als je gepest wordt lijkt het soms alsof niemand om je geeft en dat je de wereld helemaal alleen aan moet kunnen. Wanneer je informatie over pesten wilt vinden kun je op de volgende plaatjes klikken:

Kindertelefoon.png               pesten.png                                                                                  


Drank, drugs, roken, gokken en gamen

Je ouders hebben je waarschijnlijk al gewaarschuwd over drank, drugs, roken en gokken. Mogelijk dat ze zeggen dat je teveel aan het gamen bent. Maar waarom is het nu slecht voor je? En game je wel echt teveel? 

De volgende website geeft je informatie en een test of jij in de gevarenzone zit: Maak je keus 

 


Grooming

Wanneer je op internet aan het chatten bent kan er zomaar ineens een hele leuke aardige jongen tussen zitten. Hij zegt dat hij van jouw leeftijd is maar in het echt is dat niet zo. Hij probeert je in de val te lokken en zegt precies de juiste dingen tegen je zodat je verliefd op hem wordt. Dit heet grooming.

In het echt is hij een volwassen man die jou zover probeert te krijgen dat je je uitkleedt. Jezelf aanraakt op plekken die hij opwindend vindt.  Omdat hij zo lief is en knap voel je je speciaal. Je kan je niet voorstellen dat hij slecht is. Hij gaat hierin echter steeds verder en als je wilt stoppen wordt hij heel boos en zegt dat hij aan je ouders of kinderen op school gaat vertellen wat jij allemaal hebt gedaan. 
Wil je hier meer over weten kijk dan naar het onderstaande filmpje.

_________________________________________________________________________________

Münchhausen by Proxy

Soms komt het voor dat bijvoorbeeld (vaak) de moeder haar kind mishandelt. De dader verzint, verergert of veroorzaakt een psychische, sociale of lichamelijke afwijking/ziekte bij het kind, om zo zelf aandacht te krijgen van medisch personeel.

Dit gedrag heet Münchhausen by Proxy en je kunt hier meer over door op onderstaand plaatje te klikken.

Stombp.png

 


Kinderrechten

Ieder kind heeft recht op liefde, bescherming en verzorging, maar ook om mee te denken, te beslissen en mee te doen. Wil je meer weten over alle 54 kinderrechten? Kijk dan hier

 

 unicef-kinderrechten.jpg

 

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In