Jeugdzorg

11.13.2018
Te belangrijk om aan deskundigen over te laten.

Onlangs ging het bij Pauw TV over knelpunten in de jeugdzorg. Er zat een jongeman/ervaringsdeskundige aan tafel die blij deelde dat hij 135(!) hulp­verleners achter de rug had... Hoe onzinnig!  

Maar hij maakte ook een zeer rake opmerking over meer verantwoordelijkheid bij het publiek zelf! Jammer genoeg gingen de aanwezige professionals daar niet op in. Zij bleven steken in het ritueel van teveel aan werkload en regel­geving als nauw sluitende kaders. 

Van maandag 19 t/m zondag 25 november is het de Week tegen Kinder­mishandeling met vele bijeenkomsten waar professionals zich laten bijpraten en -scholen. Maar wat is het nut daarvan als zij niet verder durven kijken dan hun professionele kaders en vertrouwde methoden?

Zo dient zich een aangescherpte meldcode aan; een voorstel vanuit het veld van professionals die allang weten en voelen dat dat meer van hetzelfde is. 

NO KIDDING Stopt kindermishandeling! gaat in die week ook vele malen op pad maar dan met een preventieve boodschap, op basis van wat volgens ervarings­deskundigen werkt. Die boodschap is heftig maar ook leerzaam en menselijk; een die het hart raakt om daarin verankerd te worden. Het is een oproep aan het publiek om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijk­heid te nemen. Want het motto van de week is toch: 'ik maak het verschil!’? 

Dank je wel, jonge vriend, voor je positieve opmerking in een kring van profes­sionals die niet echt luisterden, helaas. Dank je wel, redactie van Pauw TV, om eens ervaringsdeskundigen het voortouw te geven, hopelijk voor nu en altijd. Een noodzakelijke stap om kindermishandeling de maatschappelijke aandacht te geven die het verdient en om elk kind in Nederland te geven waar het recht op heeft: veilige gehechtheid! 

vanavond bij Pauw.jpeg

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In