Op elkaar uitgekeken?

02.08.2018

Er zijn rond 35.000 echtscheidingen per jaar; 1 op 3 scheidingen wordt eenzijdig door een van de partners afgedwongen. In 2doc TV uitzending op 5 februari jl. mooi geportretteerd hoe de ouders al langer kilte tussen elkaar accepteren. Hopen dat ze er samen wel weer bovenop komen of uit angst voor verlies teveel gaan accepteren van de ander. Anders gezegd: zwijgen en eigen gevoelens gaan inslikken! 

Met als gevolg dat gevoelens onverwerkt blijven en als een boemerang keihard bij zichzelf terugkomen met zeer ernstige gevolgen - verkeerd voorbeeldgedrag - voor de betrokken kinderen, op jaarbasis rond 60.000 kinderen. Deze kinderen wordt het delen van gevoelens met elkaar niet of onvoldoende geleerd, met op hun beurt weer kans op zwijgen, dus een minder positieve basis voor hun als opvoeders later. 

Dat nu wordt door NO KIDDING genoemd het doorgeven van een 'estafettestokje' van generatie op generatie. Vandaar onze voortdurende oproep aan omstanders om de gevolgen van dit doorgeven een halt toe te roepen door zelf positief voorbeeldgedrag te geven. En als meerdere omstanders kleine gebaren maken dan werken deze, opgeteld, toe naar het op een kier houden van de deur naar openheid. Voorkomt een te groot isolement.

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In