Dit verdient een gratis paginagrote advertentie in landelijke dagbladen....

12.19.2017

Nederlanders zet je luiken open! 

Mishandeling, verwaarlozing, MeToo, Weinstein, Gosschalk, misbruik in de sport. Onthutsende cijfers......niet meer wegkijken.....meldplicht....discussies in de media. Helaas is verontwaardiging vandaag, morgen snel vergeten, omdat we niet weten hoe – in een vroeg stadium - te handelen. 

Ja, dat slachtoffers kwetsbaar zijn en daders straf verdienen daarover zijn we het snel eens. Maar we weten niet dat het slechts om het topje van de ijsberg gaat. Het gros van kinderen in nood - drie per schoolklas - is onder ons. Maar uit angst, schuld en schaamte veelal onzichtbaar. Check het te verwaarlozen aantal meldingen uit het basisonderwijs! De hamvraag is: hoe maken we het in een vroeg stadium zichtbaar en bespreekbaar? 

Een preventieve en effectieve aanpak vraagt om anders denken en doen. Met als uitgangspunt dat elk kind in Nederland 's avonds warm wordt toegedekt en gerust kan gaan slapen. En als het bang is - voor de eigen ouder(s) - niet ook nog eens het gevoel heeft dat niemand om ze geeft. Anders gezegd: in wat voor samenleving willen wij, als volwassenen, dat onze (klein)kinderen opgroeien en leven?  

Een groot epidemiologisch onderzoek in de jaren negentig toont de samenhang aan tussen traumatische ervaringen als kind en gezondheid en sociale problemen als volwassene. Centraal thema: chronische stress. De directe remedie? Eén stabiele volwassenen in de omgeving van het kind als onontbeerlijk steun. De NO KIDDING held!  

We beloven Nederland dat de NO KIDDING preventieve  methode 'kleine stappen, grote winst' op de lange termijn geweld rond en angst bij kinderen zal verminderen. Zoals een vader zei, die niet gehoord werd door de commissie De Vries: ' de mensen om een kind heen kunnen vroegtijdig signaleren'. We weten uit de praktijk dat dit heldengedrag eenvoudig te leren is, mits we bewustwording en het bundelen van krachten als voorwaarden zien. En we bij onszelf beginnen. 

Dus laten we de handen ineen slaan. Vroedvrouwen, consultatiebureaus, kinderdagverblijven, huisartsenpraktijken, peuterspeelzalen, basisscholen en sportverenigingen etc. Juist hier ligt de winst! 

Kom naar onze Meet & Greet zaterdagmiddag 10 februari 2018 en overtuig jezelf.

 

NO KIDDING Stopt kindermishandeling!
Word een held, maak een held!
www.nokidding.nl

 

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In