MEET & GREET

Zaterdagmiddag 9 september 2017 van 13.30 tot 17.00 uur in Barneveld.

Nieuwsgierig waarom onlangs rond 800 studenten en 400 professionals aan onze interactieve workshops hebben deelgenomen? En wil je weten hoe een NO KIDDING HELD eruit ziet?

Kom dan naar onze open middag en ontmoet onze ambassadeurs. Kijk of je de uitdaging aan wilt gaan om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Hoe onze laagdrempelige preventieve methode ook jou en je omgeving kan dienen. Meedoen levert jezelf veel op! Deelname is gratis.

 

PROGRAMMA:

13.30 uur

Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers.

14.00 uur

Parallelle sessies:

Ambassadeurs

Gasten

Ambities 2017/2018

Missie, visie en werkwijze NO KIDDING 

Co-creatie: daar gaat het om!

Waarom een maatschappelijke beweging?

Evaluaties / actuele workshops

De organisatie / communicatie

Met presentatoren een stap verder

Helden in actie!

Vragen/suggesties

Vragenrondje

15.00 uur Pauze, informeel contact en we ontmoeten de echte HELDEN.

15.30 uur

Drie korte rondes workshops (zie onder)

16.15 uur Pauze met mogelijkheid in te schrijven voor de interne opleiding of andere activiteit
16.45 uur Plenaire afsluiting met aansluitend hapje en drankje.

 

De workshops:

  1. Het landelijk projectbureau en communicatie -de dagelijkse gang van zaken en dewebsite, nieuwsbrief, het schrijven van columns  en Facebook
  2. De interne opleiding  -  ambassadeur, presentator of ervaringsdeskundige op het podium.
  3. NO KIDDING interactieve workshops -hoe zien onze workshops eruit.                                                           

Landelijk projectbureau Koolhovenstraat 2, 3772 MT Barneveld, Bedrijventerrein de Briellaerd, langs de A30. Of maak gebruik van de ophaaldienst NS-station Barneveld Centrum om 13.15 uur.


Inschrijven via secretariaat@nokidding.nl Je ontvangt per omgaande een bevestiging.


 

Kennispartner voor visie, werkwijze en opleiding zie: www.truefoundation.today 

HOME interne opleiding

De HOME opleiding vormt de basis voor het werk van NO KIDDING. Hierin worden vrijwilligers opgeleid tot:

  • Ambassadeur
  • Ervaringsdeskundige
  • Presentator

Ambassadeur

Als ambassadeur word je opgeleid om de boodschap van NO KIDDING uit te dragen. Je kunt mensen enthousiasmeren om kennis te maken met NO KIDDING. Ook kun je advies geven aan anderen om in het belang van het kind te handelen.

Ervaringsdeskundige
Als ervaringsdeskundige ben je in staat om op het podium jouw verhaal te vertellen. Hiermee vertegenwoordig je de stem van de 320.000 kinderen die niet gezien en gehoord worden.

Presentator
Als presentator ben je in staat om met het publiek op gevoelsniveau te communiceren. Je zorg voor een veilige setting waarin de ervaringsdeskundige zijn/haar verhaal op het podium kan doen.

De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma waarop een coachingsprogramma in de praktijk volgt.

Een ervaringsdeskundige over de opleiding

"De opleiding heb ik nu bijna afgerond en regelmatig word mij gevraagd wat ik geleerd heb van de opleiding. Ik moet dan goed nadenken omdat het zoveel dingen zijn die er veranderd zijn toen ik aan deze ‘reis’ begon.  Ik voel me zekerder, ik durf mijn mening te uiten, ik durf bij mijn gevoel te komen en dit te laten zien, ik durf mijn levenservaringen te delen met anderen, ik durf te spreken en er als persoon te zijn en ik heb ontdekt welke talenten ik heb en hoe ik deze het beste in kan zetten.

Ik kan nog wel even doorgaan, haha, maar voor mij zijn deze dingen bijzaak. De kern van wat ik geleerd heb is terug te brengen naar een paar woorden: Ik heb geleerd dat liefde gewoon is.

Niet de kindermishandeling is gewoon, hoewel ik dat jarenlang heb gedacht. Ik dacht dat het bij mijn leven hoorde. Liefde was een utopie en iets wat meer beangstigend was dan de angst en onzekerheid die mij zo bekend was.

Ik dank jullie allemaal dat jullie voor mij de liefde gewoon hebben gemaakt. Dat is alles wat ik nodig heb om deze nieuwe reis tot een succes te brengen. Voor mijzelf en voor de kinderen!" (ervaringsdeskundige)

 

HOME opleiding in beeld

 

INTAKE

Aanmelding

Na aanmelding volgt een telefonisch welkomstgesprek. Kort leggen we het programma uit. Ook sturen we informatie over de opleiding en NO KIDDING toe.

Bijwonen

Daarna worden een Meet & Greet in Barneveld en een workshop/presentatie in de regio bijgewoond. Hierdoor maken deelnemers kennis met de werkwijze en zien ze andere vrijwilligers in actie.

Meet & Greet

In de Meet & Greet maak je kennis met de opleiders van de HOME opleiding en enkele oud deelnemers en wordt er ingeschreven. Ook bespreken we de mogelijke leerroutes die een vrijwilliger kan lopen. Bijvoorbeeld als ambassadeur alleen het basisprogramma en als presentator of ervaringsdeskundige op het podium, de zes blokken in totaal. 

OPLEIDINGSPROGRAMMA: BASIS – BESTAAT UIT 2 BLOKKEN

Blok 1 + 2

2 dagdelen

 

Onderdelen zijn: het manifest over opvoeden / de wereld van het mishandelde kind / NO KIDDING kent geen slachtoffers en daders / weten + voelen = handelen / geven, vragen en ontvangen van feedback / overheid en andere organisaties in relatie tot de onderscheiden aanpak van NO KIDDING / persoonlijke missie / welke hulpbronnen staan je ter beschikking  + uitreiking van de NO KIDDING usb stick.

De vrijwilliger verkrijgt de NO KIDDING ambassadeur status en is inzetbaar in haar / zijn regio. Sommige vrijwilligers kiezen ervoor om als supporter NO KIDDING te gaan volgen of om alleen deel te nemen aan een activiteit / event. Naar verwachting gaat 60% van de ambassadeurs door met de opleiding tot presentator of ervaringsdeskundige op het podium.

OPLEIDINGSPROGRAMMA: SPECIALISTENBLOKKEN – BESTAAT UIT 5 BLOKKEN

Blok 3

1 dagdeel    

Onderdelen: ontdekken hoe de ervaringsdeskundige geborgd wordt / ervaringsdeskundige start met het delen van hun lifestory / 0 meting.

Blok 4

1 dagdeel

Onderdelen: het belang van het collectief voor het individu / hoe ontstaan leermomenten / presentatoren nemen draaiboeken door / ervaringsdeskundigen delen hun lifestory / wie zijn de helden in het leven van een mishandeld kind /twee korte demo’s workshop.

Blok 5

1 dagdeel

Onderdelen: presentatie van de persoonlijke missie en het geven van gevoelsfeedback / hoe ga je als presentator om met weerstand / ervaringsdeskundigen zetten kwetsbaarheid om in kracht / twee demo’s workshops.

Blok 6

1 dagdeel

Bijwonen workshop in de praktijk met nabespreking en bepalen persoonlijke ontwikkelpunten, waarna coaching traject wordt ingezet.

Blok 7

1 dagdeel

wat doe ik bij eigen geraaktheid / welke valkuilen herkennen we / drie korte demo’s / feedback opleidingstraject en eind meting.

Stage workshops

De deelnemer doorloopt de eerste workshop(s) als stage. Per deelnemer verschilt het aantal.  Tijdens deze stages wordt de deelnemer in de voorbereiding en het nabespreken ondersteund door de coach of ervaren ervaringsdeskundige

Coaching traject

Vanaf de nulmeting in blok 3 en in de latere blokken loopt er naast deze blokken op basis van behoefte ook een coaching traject. Gemiddeld aantal uren per deelnemer 10 uur.

Terugkom bijeenkomsten

Periodiek is er met de groep deelnemers een meeting. Hierin worden ervaringen gedeeld, bijgepraat. Ook worden er aan de hand van ingebrachte thema’s. De band onderling is essentieel in ons programma.

Na dit specialistische opleidingstraject is de presentator in staat met een kleine groep te werken en kunnen de meeste ervaringsdeskundigen op het podium, vooralsnog met een ervaren presentator.

  

Schrijf je in: info@nokidding.nl

 

Credits

Copyright © 2017 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In